donderdag 16 november 2017

Video: Russische jeugd bejubelt Poetin om de Krim

Een partijgenoot van Vladimir Poetin heeft een videoclip gepubliceerd waarin in uniform gestoken Russische kinderen hun president bejubelen en aangeven dat ze ''klaar zijn voor het grote gevecht'' voor ''oom Vova'' - Poetin, hier ook aangeduid als 'onze opperste bevelhebber'. Zij willen de door Rusland geannexeerde Krim behouden, maar geven als in één adem te kennen dat ze ook Alaska terug willen van de Verenigde Staten.

Tekst en muziek zouden afkomstig zijn Vjacheslav Antonov, een taxichauffeur uit de buurt van Moskou, wiens zoon ook meezingt in het koor van School 44 uit Volgograd. De bedenkster van het geheel, het parlementslid Anna Koevitsjko, zingt ook mee met de tekst 'Oom Vova, wij staan achter je'.

De videoclip bevat beelden uit het buitenland, om te laten zien hoe daar de chaos regeert, en van 'een land zonder president' - lees: Oekraïne - om vervolgens langs historische plekken in Rusland te gaan, zoals het monument voor de Slag om Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De tekst van het liedje is in alles patriottisch: 'Wij willen Sevastopol en onze Krim behouden voor onze kinderen, en Alaska terugbrengen bij ons Moederland.' Ook worden de moeizame internationale betrekkingen aangeroerd.''Maar wij zullen die moeilijkheden overwinnen, zonder twijfel'', licht het parlementslid Koevitsjko toe.

Bronnen: Unian, YouTube 

Geen opmerkingen: