donderdag 30 november 2017

Rebellen vallen leger Oekraïne achttien maal aan

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren achttien maal aangevallen. Daarbij vielen aan Oekraïense zijde geen slachtoffers. In de provincie Loehansk was de meeste activiteit van de rebellen weer langs de heuvelrug Svitlodarska Doeha, waar herhaaldelijk werd geschoten met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, luchtdoelgeschut en vanuit pantserwagens op de soldaten bij het dorp Loehanske.

De soldaten bij het dorp Novoloehanske werden met geweervuur bestookt, terwijl de legerposities bij het dorp Novotoshkivske diverse 82 millimeter mortiergranaten in hun richting zagen komen. Tegen de versterkte legerposities bij de dorpen Trojtske en Novozvanivka zetten de rebellen granaatwerpes in, de soldaten in het dorp Stanitsja Loehanska werden aangevallen met geweervuur.

In de provincie Donetsk werden een buitenwijk van de stad Avdiivka beschoten met granaatwerpers. De soldaten bij de stad Krasnohorivka werden aangevallen met lichte infanteriewapens. Bij de dorpen Zajtseve, Travneve en Hladosove werden onbemande verkenningsvliegtuigjes gespot.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: