woensdag 29 november 2017

Nadia Savtsjenko blijft tegendraads, ook in Polen

Nadia Savtsjenko heeft in een recente toespraak op de universiteit in de Poolse stad Poznan gezegd dat zij de regering-Porosjenko verantwoordelijk houdt voor het ontstaan van het oorlogsconflict in de Donbas, terwijl ze president Petro Porsjenko zelfs omschrijft als ''het kwaad zelve''. De hele machtsstructuur in Oekraïne moet van haar op de schop worden genomen.

De voormalige helikopterpiloot en oorlogsvrijwilliger en huidig parlementslid voegde er nog aan toe dat de Oekraïense bevolking het goed zou vinden als het met de pro-Russische separatisten tot een vergelijk komt, waardoor de oorlog stopt.

Savtsjenko zelf heeft al talloze keren aangegeven dat het haar er vooral om te doen is om krijgsgevangen genomen Oekraïense soldaten uit handen van de separatisten te krijgen. Daartoe ging ze afgelopen februari zelf naar bezet gebied om daar met de separatisten te onderhandelen, tegen de wens van de autoriteiten in.

Politicoloog Alex Goloboechi doet verslag van Savtsjenko's optreden. Een fan van haar is hij duidelijk niet. ''Zoals altijd deed ze haar best om Oekraïne en de Oekraïners te schande te maken, zelfs in Polen nu al.'' Verder dan trappen tegen de regering kwam ze niet, aldus Goloboechi. ''Ze probeerde wel antwoord te geven op vragen, maar ze liep iedere keer vast en schakelde dan maar over op een ander onderwerp.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: