maandag 20 november 2017

Drie soldaten dood door ongeluk met veldkeuken

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren om het leven zijn gekomen als gevolg van het onvoorzichtig om gaan met een veldkeuken. De soldaten maakten deel uit van een gevechtseenheid die zich ophoudt in de buurt van de door de separatisten bezette stad Donetsk. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd, want de legerleiding geeft geen nadere informatie.

Als gevolg van een aanval van de pro-Russische rebellen raakte een Oekraïense soldaat gewond. De rebellen vielen het leger gisteren 26 maal aan. Het leger schoot 16 maal terug. De zwaarste aanvallen hadden plaats in de provincie Loehansk, waar de soldaten bij het dorp Trojtske te maken kregen met zowel pantserwagens, granaatwerpers en 82 en 120 millimeter mortieren.

In de avond schoten de rebellen twintig 152 millimeter artilleriegranaten af op de versterkte legerposities bij het dorp Pritsjepilivka, alsmede 82 millimeter mortiergranaten op de soldaten bij de dorpen Novo-Oleksandrivka en Loehanska. De rebellen maakten hier ook actief gebruik van infanteriewapens. De soldaten bij het dorp Loehanske werden herhaaldelijk aangevallen met pantserwagens.

In de omgeving van Marioepol werden de soldaten bij de stad Svitlodarsk en de dorpen Stanitsja Loehanska, Novotoshkivske, Krimske, Novoloehanske en Bohoeslavske bestookt met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur. In de avonduren waren de rebellen vooral actief in de omgeving van Donetsk, aan de rand van de stad Avdiivka en het dorp Kamjanka. De soldaten daar werden aangevallen met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur.

Bronnen: Ukrinform, Unian

Geen opmerkingen: