vrijdag 24 november 2017

Vier Oekraïense soldaten gedood bij Krimske

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren gesneuveld bij een bijna acht uur durend vuurgevecht nabij het dorp Krimske in de provincie Loehansk. Ook raakten twee soldaten gewond. Elders werd nog een Oekraïense soldaat gedood bij een aanval van de pro-Russische rebellen en raakten twee soldaten gewond. Ook aan de kant van de rebellen zouden de nodige slachtoffers zijn: acht doden en negen gewonden.

Bij het gevecht nabij Krimske werden de versterkte legerposities door de rebellen bestookt met 82 millimeter mortieren en lichte infanteriewapens. Met zware machinegeweren en geweervuur werden de soldaten bij het dorp Novo-Oleksandrivka, de soldaten bij het dorp Loehanske - onderdeel van de heuvelrug Svitlodarska Doeha - werdenonder vuur genomen met granaatwerpers.

In de omgeving van Marioepol waren er aanvallen op soldaten bij het dorp Pavlopil met pantserwagens, granaatwerpers en geweervuur, op die bij het dorp Vodiane met granaatwerpers en zware machinegeweren. De rebellen voerden in totaal zeven aanvallen uit, waaronder het vuurgevecht bij Krimske. In vrijwel alle gevallen schoot het leger terug.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: