woensdag 1 november 2017

Door Panama uitgewezen ex-topambtenaar loopt weer vrij rond

Het voormalige hoofd van het Investeringsfonds Grote Projecten Vladislav Kaskiv is door Panama uitgeleverd aan Oekraïne. Kaskiv wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht dat hij in 2012 7,5 miljoen hrivna (destijds een kleine 1 miljoen euro) aan overheidsgeld achterover heeft gedrukt. Minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken houdt het overigens op 255 miljoen hrivna (destijds 8,7 miljoen euro).

Kaskiv werd in augustus vorig jaar in Panama gearresteerd op verzoek van de Oekraïense autoriteiten. Hij werd in het Midden-Amerikaanse land al snel vrijgelaten na het betalen van borgtocht van een half miljoen euro.

Vanmorgen werd Kaskiv voorgeleid aan een rechtbank in Kyiv die ook besloot om hem op borgtocht vrij te laten nadat zijn advocaat had aangevoerd dat Kaskiv het door hem ontvreemde bedrag inmiddels heeft terugbetaald. De voormalige topambtenaar is in afwachting van zijn berechtng vrijgelaten op een borgtocht van slechts 5.165 euro. Hij heeft wel zijn paspoorten in moeten leveren.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: