donderdag 23 oktober 2014

Porosjenko wil smokkelen hard aanpakken

President Petro Porosjenko heeft vandaag tijdens een bezoek aan Odessa zware kritiek geuit op de manier waarop de grensbewaking, de douane en de staatsveiligheidsdienst SBU om gaan met smokkelaars. Ze dekken smokkelpraktijken zelfs toe en dat is rampzalig voor de Oekraïense economie, aldus Porosjenko tijdens een bijeenkomst met de leiding van deze overheidsdiensten.

''Als jullie je werk goed doen en smokkelaars willen betrappen, dan moeten jullie doen wat ik vanmorgen deed, namelijk je mensen naar de Zevende Kilometer sturen waar ze de papieren bij de handelswaar controleerden. Geen enkele handelaar bleek ze te bezitten. Zo eenvoudig kan het dus zijn om smokkelaars en zwarte-handelaren te betrappen.'' De Zevende Kilometer is één van de grootste markten van Oost-Europa, gevestigd in Odessa.

Porosjenko eiste van de top van de grensbewaking, douane en SBU dat er actief opgetreden wordt én dat daarbij eendrachtig wordt samengewerkt. Zo niet, zei de president, dan worden de hoofdverantwoordelijken ontheven van hun taak en worden ze ingezet bij de strijd tegen de separatisten in het oosten van het land.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: