maandag 20 oktober 2014

'Europa negeert mensenrechten Oost-Oekraïne'

De Russische ombudsvrouw Ella Pamfilova beschuldigt in een interview met de krant Rossiikaja Gazeta de Europese Unie er van dat die ''het menselijk lijden openlijk negeert'' in Oost-Oekraïne. Terwijl Europa zichzelf ziet als een voorbeeld voor wat betreft mensenrechten, democratie en vrijheid van meningsuiting wordt volgens Pamfilova geen enkele moeite gedaan om de inwoners van het oosten van Oekraïne te helpen.

In het vandaag gepubliceerde interview zegt de ombudsvrouw dat de Europese media zich ''alleen maar bezig houden met het brandmerken van Rusland door ons land van van alles en nog wat te beschuldigen''. Pamfilova erkent ''dat Rusland wel wat te verwijten valt'', maar zij vindt dat diezelfde media dan ook moeten kijken naar wat Europa doet - en nalaat. ''Het teleurstellend dat de mensenrechten worden misbruikt in de internationale politiek.''

Pamfilova was onder president Boris Jeltsin minister van Sociale Zaken en zij was van 1994 tot 1999 een liberaal parlementslid. In maart van dit jaar werd zij door president Vladimir Poetin benoemd tot ombudsvrouw.

Bron: Radio Free Europe/Radio Liberty

Geen opmerkingen: