vrijdag 31 januari 2020

Zes aanvallen rebellen, Oekraïense soldaat gewond

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.
Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij een van de zes aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op het leger. De rebellen schoten met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers op soldaten bij de dorpen Berezove, Talakivka, Orchove, Novotoshkivske en Choetir Vilni. Na middernacht waren er opnieuw twee aanvallen, ditmaal met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, een zware mitrailleur en geweervuur op legerposities bij de dorpen Loehanske en Sjirokine.

Volgens de legerleiding leden de rebellen deze maand forse verliezen. Er werden 27 rebellen gedood en 56 liepen verwondingen op. In een persbulletin benadrukt de legerleiding nogmaals dat het leger alleen reageert op aanvallen van de rebellen waarbij de levens van soldaten of burgers in gevaar komen of wanneer de rebellen proberen terrein te veroveren op het leger. Tot dusver werden deze maand 11 Oekraïense soldaten gedood en raakten er 29 gewond.

De separatisten in Donetsk melden zeven aanvallen van het leger op hun posities bij de steden Donetsk, Horlivka en Marioepol. Er zou geschoten zijn vanuit pantserwagens, met granaatwerpers en artilleriegeweren. Volgens de separatisten in Loehansk raakten twee burgers gewond bij een beschieting van de buurtschap Holoebovske. Er was ook een aanval op het dorp Zhelobok. Het leger zou geschoten hebben met 82 en 120 millimeter mortieren en vanuit pantserwagens.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: