donderdag 16 januari 2020

Soldaat gedood, rebellen vallen leger elfmaal aan

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij één van de elf aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op legerposities in de Donbas. De rebellen schoten met 152 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op soldaten bij de steden Avdiivka en Svitlodarsk, en bij de dorpen Piski, Vasilivka, Pavlopil, Sjironine, Nevelske, Orichove en Novotoshkivske.

Ook werden met drones zes 30 millimeter granaten afgeworpen op een legerpositie bij Pavlopil. Na middernacht was er een enkele aanval op soldaten bij het dorp Travneve met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur.

Volgens de separatisten in Donetsk waren er drie aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de dorpen Jelenovka, Kashtanovka en Sachanka. Het leger zou hebben aangevallen met pantserwagens, granaatwerpers en artilleriegeweren. De separatisten in Loehansk melden twee aanvallen met 82 millimeter mortieren op hun posities bij de dorpen Nizhneje Lozovoje en Holoebovske.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: