dinsdag 14 januari 2020

Eerste Oekraïense slachtoffer geïdentificeerd

Het eerste Oekraïense slachtoffer van het door Iran neergeschoten vliegtuig is geïdentificeerd. Het zou gaan om een piloot. Er zijn in totaal elf Oekraïense slachtoffers te betreuren, waaronder de negen bemanningsleden van vlucht PS752 van Ukrainian Airlines. De identificatie werd gedaan door het Oekraïense team dat aanwezig is in Teheran. Gehoopt wordt dat alle slachtoffers nog deze week gerepatrieerd kunnen worden.

De technische experts die in de afgelopen dagen getracht hebben om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen, zijn gisteren vertrokken naar de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. Van daaruit vliegen ze vandaag terug naar Kyiv. Er zijn nog steeds Canadese onderzoekers in Teheran. Zo nodig worden ook DNA-experts naar Teheran gehaald, aldus de Canadese regering. Er waren 57 passagiers met de Canadese nationaliteit, sommigen ook met een dubbele (Iraanse) nationaliteit.

Alle 176 passagiers kwamen vorige week woensdag om het leven toen de Boeing 737 van UIA vlak na het opstijgen door een Iraanse raket uit de lucht werd geschoten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: