dinsdag 14 januari 2020

Rebellen vallen het Oekraïense leger zesmaal aan

De door Rusland aangestuurde rebellen vielen het leger gisteren zesmaal aan. Aan Oekraïense zijde raakte niemand gewond. De rebellen schoten met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op legerposities bij de dorpen Vasilivka, Zajtseve, Loehanske, Orichove, Novotoshkivske en Novoloehanske. Na middernacht was het rustig langs de frontlijn.

Volgens de separatisten in Donetsk waren er gisteren acht aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij het Volvo Center aan de rand van de bezette provinciehoofdstad, bij Krasni Partizan, Troedovske Collieri, Zhabitsjeve, Dolomitne en Sachanka. Er zou geschoten zijn met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren. Er werd een scherpschutter gesignaleerd en ook werden rebellen aangevallen vanuit een pantserwagen.

De separatisten in Loehansk melden de dood van één van hun manschappen als gevolg van een beschieting door het leger dat twee aanvallen zou hebben uitgevoerd. Rebellen bij de buurtschap Kalinove en het dorp Holoebovske werden beschoten met 82 millimeter mortieren en geweren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: