zondag 19 januari 2020

Lichamen Oekraïense slachtoffers PS752 naar Kyiv

De rouwstoet met de lichamen van de elf slachtoffers
van de vliegramp nabij Teheran.
De lichamen van de elf Oekraïense slachtoffers van de vliegramp met vlucht PS752 zijn vanmorgen om 11.00 uur plaatselijke tijd vanuit Teheran aangekomen in Kyiv. President Volodimir Zelenski, premier Oleksiej Hontsjaroek en parlementsvoorzitter Dmitro Razoemkov waren samen met de familieleden van de slachtoffers aanwezig op de luchthaven Borispil.

Even daarvoor was een een Il-76 met de lichamen gearriveerd op de militaire luchthaven bij de hoofdstad. Vandaar ging een stoet met elf rouwwagens naar Borispil, waar soldaten van de Nationale Garde de kisten naar terminal B brachten. President Zelenski legde daar bloemen en hield een korte toespraak tot de nabestaanden. De bijeenkomst werd ook bijgewoond door personeel van vliegmaatschappij UIA. Tot het begin van de avond kan iedereen die die wil de laatste eer bewijzen aan de slachtoffers.

Vlucht PS752 werd in de vroege ochtend van woensdag 8 januari met een Iraanse raket, mogelijk zelfs twee raketten, uit de lucht geschoten, kort na het vertrek uit Teheran. Alle 176 inzittenden kwamen om het leven. Onder hen de elf Oekraïners, negen bemanningsleden en twee passagiers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: