donderdag 19 december 2013

EU: 'Van Janoekovitsj verwachten we niets meer'

Voorzitter Martin Schulz van het Europees Parlement verwacht geen nieuwe toenaderingspoging van de Oekraïense president Viktor Janoekovitsj. ''Maar we doen wat de oppositie graag wil, namelijk de deur wijd open houden", zei hij donderdag tijdens een persconferentie in Brussel. En in gesprek blijven met de Oekraïense regering. ''Wat is het alternatief? Dan geven we Oekraïne op en daarmee laten we de oppositie in de steek.''

De Russische minister van buitenlandse zaken Sergei Lavrov vindt dat Brussel de baas probeert te spelen over Oekraïne. ''Ze hebben het over een vrije keus en willen dan dat de regering voor de Europese Unie kiest. Dat is geen keus, dat heeft meer weg van dictatuur'', aldus Lavrov donderdag tijdens een persconferentie na afloop van een ontmoeting in Warschau met zijn Poolse collega Radoslaw Sikorski.

Bronnen: Kyiv Post, Voice of Russia

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De Oekraïense "oppositie" is een stelletje ongeregeld politieke prostituees op de payroll van de Open Society Foundation (Soros) en CIA proxies... en de Eu doet wat deze "oppositie" "vraagt" !!! Over keeping up appearances gesproken.

http://www.strategic-culture.org/news/2013/12/16/ukraine-nato-eastern-prize.html

l.h.vanderdrift zei

De oppositie schendt de democratische spelregels door te trachten buitenparlementair haar zin door te drijven. Waarom willen deze nationalisten hulp van de E.U.? Men wil geld zonder allerlei onaangename voorwaarden: krachtige bestrijding van de corruptie, economische hervormingen. Laat Oekraine eerst haar fundamentele problemen oplossen en stort geen geld in een bodemloze put!! De E.U heeft haar eigen problemen die prioriteit hebben.