dinsdag 17 december 2013

Klitsjko wil vervroegde verkiezingen in maart

Partijleider Vitali Klitsjko van Oedar vindt dat er in maart vervroegde verkiezingen voor het parlement en het presidentschap moeten komen. ''De president heeft tijdens de ronde-tafelconferentie afgelopen week gezegd dat hij niet bang is voor vervroegde verkiezingen. Nou, laat hij dat dan maar bewijzen met eerlijke verkiezingen'', aldus Klitsjko die vindt dat alleen vervroegde verkiezingen een uitweg bieden uit de politieke crisis. Het parlement zit er nog maar iets meer dan een jaar, Viktor Janoekovitsj is sinds 2010 president.

Klitsjko kondigde ook aan dat de Moederlandpartij, Svoboda en zijn Oedar bereid zijn om weer mee te doen aan parlementsvergaderingen om er voor te zorgen dat de overheidsbegroting 2014 wordt aangenomen. De vergadering van vandaag duurde slechts enkele minuten omdat er onvoldoende parlementsleden aanwezig waren.

Fractievoorzitter Oleksandr Jefremov kondigde een samenvatting van de begroting aan voor later vandaag. Morgen neemt het kabinet een definitief besluit over de begroting. Dan moet ook bekend zijn wat Rusland te bieden heeft aan Oekraïne en welke uitwerking dat heeft op het budget voor komend jaar.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: