dinsdag 17 december 2013

Partij van de Regio's dolblij met Russische verdragen

De Partij van de Regio's is blij met de uitkomsten van het overleg van president Viktor Janoekovitsj met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. Die worden gezien als een belangrijke stap naar het normaliseren van de handelsbetrekkingen. ''Oekraine geeft zijn nationale belangen niet op, evenmin het gastransportsysteem en we zoeken geen aansluiting bij de Russische douane-unie. Oekraïne blijft z'n Europese koers trouw, doet er alles aan om de pijn die het bedrijfsleven heeft bij het vrijhandelsverdrag met de EU zoveel mogelijk te beperken", luidt de verklaring van de regeringspartij.

En verder: "Het hernieuwen van de samenwerking met Rusland en het opheffen van de handelsbeperkingen hebben alles in zich voor economische groei en zijn een sterke stimulans voor belangrijke onderdelen van onze economie, omdat het gaat om ambitieuze gezamenlijke projecten op het gebied van machinebouw, energie, transport, ruimtevaart en militaire technologie.''

De verlaging van de gasprijs met een derde van de huidige prijs wordt als ''geweldig nieuws'' begroet. Het bedrijfsleven hervindt zijn concurrentiekracht door de lagere gasprijs.

Volgens de Partij van de Regio's blijft de regering met de akkoorden van dinsdag trouw aan het buitenlandse beleid dat ''altijd in het teken heeft gestaan en blijft staan van het nationaal belang.'' De partij vindt dat de verdragen met Rusland bijdragen aan een betere onderhandelingspositie met de Europese Unie.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: