zaterdag 28 december 2013

Loetsenko krijgt groene verf over zich heen

Oppositieleider Joeri Loetsenko heeft groene verf over zich heen gekregen toen hij zaterdagmiddag anti-regeringsdemonstranten toesprak in de stad Charkiv. Loetsenko's aanvaller, maar ook twee andere betrokkenen zouden door de politie zijn opgepakt. Ook zij wilden met verf gooien. De politie moest het trio beschermen tegen woedende omstanders.

De leiders van de drie oppositiepartijen hebben de Oekraïense bevolking opgeroepen om zondag weer een massademonstratie te houden op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev, ditmaal onder het motto 'Solidariteit tegenover intimidatie'.

In een verklaring laten de ze weten ''dat de bevolking het niet accepteert dat actievoerders worden achtervolgd en geslagen, terwijl hun auto's in brand worden gestoken. Het brute geweld tegenover Tetjana Tsjornovil bewijst dat dit regime aan z'n einde is gekomen.''

Journaliste en activiste Tsjornovil werd dinsdagnacht na een wilde achtervolging zwaar mishandeld. Dit voorval heeft voor grote woede gezorgd bij de andere actievoerders. In de afgelopen week zijn diverse actievoerders mishandeld en zijn auto's in brand gestoken. In Charkiv werd een actievoerder op straat neergestoken door onbekenden.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: