zondag 15 december 2013

Opnieuw Sovjet-symbool gesloopt in Kiev

Een week na het omver halen van het standbeeld van Lenin is opnieuw een symbool van het Sovjet-verleden gesneuveld. Ditmaal ging het om een Sovjet-ster op het hek bij het stadhuis in Kiev. Op videobeelden is te zien hoe een man op het hek de ster verwijdert die daar sinds de jaren '50 was. Terwijl de ster valt, roepen omstanders 'Leve Oekraïne!'

De deelnemers aan de pro-regeringsdemonstratie zijn opgelicht, meldt Gazeta.ua. Vrijdagnacht arriveerden tussen de 50 en 60 bussen bij het tentoonstellingscentrum waar ze konden slapen. Hen werd 800 hrivna (70,40 euro) beloofd voor een weekend demonstreren, maar zondagmiddag om vier uur kregen ze slechts 300 hrivna (26,40 euro) met de mededeling dat ze wel naar huis konden gaan.

"Ik heb begrepen dat er nu andere demonstranten komen. Die zal ook wel 800 hrivna zijn beloofd'', citeert Gazeta ene Michailo uit Petropavlivsk. Een vertegenwoordiger van de Partij van de Regio's ontkende de aantijging. ''De mensen komen hier allemaal uit vrije wil. We geven ze alleen een vergoeding voor de moeite die ze hebben moeten doen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: