zaterdag 11 mei 2013

'President zal Timosjenko zeker gratie verlenen'

Parlementslid Hanna Herman van de regerende Partij van de Regio's meent dat president Viktor Janoekovitsj bereid is gratie te verlenen aan oud-premier Joelia Timosjenko ''zo gauw als dat mogelijk is''. Herman kent de president goed, want zij was enkele jaren zijn rechterhand.

Zij vindt echter dat ook Timosjenko kan bijdragen aan een snelle oplossing, als zij bereid is mee te werken aan de nog lopende rechtszaken. ''Dan kan ze iedereen laten zien dat ze niets te verbergen heeft'', aldus Herman. Timosjenko wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op zakenman Jevhen Scherban in 1996 en van verduistering en belastingontduiking in de tijd dat ze mede-eigenaar was van het energiebedrijf UESU.

''Als dit allemaal achter de rug is, dan zal alles in het werk worden gesteld om haar haar plaats in onze maatschappij weer te laten innemen, al kunnen volgende rechterlijke uitspraken natuurlijk wel voor complicaties zorgen'', aldus Herman in een interview dat door Radio Free Europe/Radio Liberty is uitgezonden.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: