maandag 7 oktober 2013

President wil opheldering over 'Lviv'

President Viktor Janoekovitsj heeft hoogstpersoonlijk opdracht gegeven voor onderzoek naar eventuele misdragingen van voetbalsupporters tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van het nationale elftal tegen San Marino. Tijdens de wedstrijd op 6 september in de Lviv Arena waren nationalistische afbeeldingen te zien die niet in goede aarde vielen bij de FIFA.

De wereldvoetbalbond besloot vervolgens om Oekraïne een wedstrijd zonder publiek te laten spelen. Dat zou de belangrijke wedstrijd tegen Polen zijn, maar het besluit werd afgelopen week opgeschort. De arbitragecommissie van de FIFA zou niet op tijd kunnen beslissen over het beroep dat de Oekraïense voetbalbond FFU heeft ingesteld tegen de beslissing.

Janoekovitsj heeft procureur-generaal Viktor Pshonka opgedragen om binnen twee weken rapport uit te brengen van wat zich precies heeft voorgedaan in Lviv. Maar ook premier Mikola Azarov kreeg een opdracht van de president. Hij moet er voor zorgen dat grote sportevenementen niet uit de hand lopen.

Bron: ForUm

Geen opmerkingen: