zondag 20 oktober 2013

Industriële productie 5,6 procent lager in september

De industriële productie is in september met 5,6 procent gedaald. Daarmee is de daling over de eerste negen maanden van dit jaar 5,2 procent, zo blijkt uit cijfers van het Bureau voor de Statistiek. De chemische industrie leverde met 19,7 procent in een jaar tijd, gevolgd door de machinefabrieken met 16,2 procent. De metaalindustrie kwam uit op daling 5,2 procent. Daar stond tegenover dat de utiliteitsbouw een groei kende van 3,6 procent en de mijnbouw van 1,4 procent.

Econoom Alexander Parasjii van Concorde Capital verwacht geen spoedig herstel, vooral niet omdat Russische investeerders momenteel huiverig zijn. ''De twee weken durende shut down van de Amerikaanse regering heeft ongetwijfeld een nadelig effect op de wereldeconomie in de komende maanden.''

Parasjii stelde de verwachting voor de industriële productie naar beneden bij. Was eerder een daling van 3,5 procent voor dit jaar ingeschat, nu is dat 4 procent. De econoom gaat er echter nog wel steeds vanuit dat de daling op niet al te lange termijn tot staan wordt gebracht.

Bron: Ukraine Business Online

Geen opmerkingen: