woensdag 23 oktober 2013

Minister: inspectie chocoladefabrieken lijkt spionage

Onder het mom van inspectie van de Oekraïense chocoladeproductie wordt door een Russische delegatie mogelijk ook aan bedrijfsspionage gedaan. Deze verdenking uitte Mikola Prisjaznjdoek van Agrarische Zaken en Voedsel woensdag tegenover journalisten. Nadat de chocoladefabriek Roshen het slachtoffer werd van verdachtmakingen door de Russische autoriteiten is nu een inspectieteam gearriveerd.

"Ik begrijp niet waarom vertegenwoordigers van de Russische chocoladefabrikanten deel uitmaken van dit inspectieteam. Is hier sprake van bedrijfsspionage", aldus Prisjaznjoek. De minister wil er over gaan praten met Gennadi Onisjenko, de algemeen directeur van Rospotrebnadzor.

Los van de mogelijke bedrijfsspionage is de minister er van overtuigd dat de kwaliteit van het Oekraïense snoepgoed boven elke verdenking verheven is. Het inspectieteam is afgelopen maandag aan de slag gegaan.

Roshen werd afgelopen zomer ineens uit Rusland geweerd. De kwaliteit van de chocolade zou onvoldoende zijn. Algemeen wordt echter aangenomen dat het de Russische autoriteiten niet om de kwaliteit te doen was, maar dat het importverbod deel uitmaakt van de strafmaatregelen wegens de Europese weg die Oekraïne is ingeslagen.

Bron: ForUm

Geen opmerkingen: