vrijdag 25 oktober 2013

EPP vindt 'oplossing' Timosjenko niet acceptabel

De Europese Volkspartij (EPP) neemt geen genoegen met het Oekraense voornemen om de gevangenschap van oud-premier Joelia Timosjenko enige tijd te onderbreken, zodat ze in het buitenland een herniaoperatie kan ondergaan. ''Het is geen echte oplossing. Het opschorten van haar gevangenschap komt niet tegemoet aan onze eis dat Oekraïne een einde maakt aan de politiek gemotiveerde rechtspraak waarvan zij het slachtoffer is'', aldus vice-voorzitter Jacek Saryusz-Wolski.

De EPP vindt zelfs ''dat het lijkt alsof ze ons medeplichtig willen maken aan wat wij zien als een misdrijf'', aangezien de Oekraïense autoriteiten Timosjenko naar Duitsland laten gaan als de Europese Unie erkent dat haar veroordeling tot zeven jaar gevangenisstraf terecht is geweest. Timosjenko's strafonderbreking wordt volgens de EPP gezien als ''een vakantie tijdens haar gevangenschap''.

Het Oekraïense parlement heeft de stemming over het buitenlandse verblijf van Timosjenko uitgesteld tot begin november. Er zijn drie voorstellen ingediend, waaronder één door Timosjenko's Moederlandpartij.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: