zondag 20 januari 2013

Voetbalbons Blatter tegen GOS-competitie

Voorzitter Sepp Blatter van de voetbalbond FIFA wijst het plan voor een aparte competitie binnen de voormalige Sovjetlanden van de hand. ''Onmogelijk'', zei hij zondag in St. Petersburg. Volgens Blatter gaat het in tegen de uitgangspunten van de FIFA en de voetbalorganisatie zal daarom nooit toestemming geven. De regels van zowel de FIFA als de Europese UEFA verbieden deelname aan andere competities dan die van henzelf en van de aangesloten nationale bonden.

Afgelopen maand klaagden Zenit St. Petersburg en CSKA Moskou over het gebrek aan tegenstand in eigen land en werd gepleit voor een competitie met zestien teams uit meerdere landen. Die competitie binnen het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) zou komende zomer al moeten beginnen. Behalve Zenit St. Petersburg, CSKA, Spartak, Dinamo en Lokomotiv zouden ook vier of Oekraïense clubs mee moeten doen, waaronder Shakhtar Donetsk en Dinamo Kiev. Verder een of twee uit Wit-Rusland, Armenië of Azerbeidzjan.

Een van de voorstanders, voorzitter Jevgeni Giner van CSKA Moskou, wees er in december op dat de competitie van de voormalige Sovjet-Unie internationaal gezien een van de beste was van Europa. ''Wij hebben een competitie voor ogen die minstens zo sterk is. Daarmee zouden we veel meer bezoekers naar de stadions kunnen trekken en de inkomsten van de televisie zouden fors toenemen."
 
Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: