woensdag 23 januari 2013

Olinik: 'Met deze moord komt Timosjenko niet weg'

Oud-premier Joelia Timosjenko hoeft niet op steun van de politiek te rekenen als zij wordt veroordeeld als (mede)opdrachtgever voor de moord op zakenman en politicus Jevhen Scherban in 1996. Dat heeft het vooraanstaande parlementslid Volodimir Olinik van de Partij van de Regio's gezegd.

Volgens Olinik doet Timosjenko er alles aan om onder de aanklacht uit te komen, maar anders dan bij de 'gaskwestie' van januari 2009 zal het haar niet lukken er een politieke zaak van te maken. "Ze is niet bang voor een rechtszaak, wel voor de bewijzen tegen haar die daar op tafel komen. Ze is bang dat het volk de waarheid leert kennen van de open plekken in haar biografie halverwege de jaren '90. Als het volk haar schuldig bevindt tijdens een onbevooroordeelde rechtszaak, dan betekent dat het einde van Timosjenko's politieke carriere'', aldus Olinik.

Timosjenko's advocaat Serhei Vlasenko noemde de beschuldigingen aan haar adres ''een eclatante leugen'' die eenvoudig ontmaskerd kan worden door een internationaal gerechtshof.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: