zaterdag 12 januari 2013

Duitse artsen Timosjenko krijgen alleen reiskosten

De Duitse artsen die oud-premier Joelia Timosjenko behandelen, krijgen slechts een reiskostenvergoeding. Professor Karl Max Einhaupt, de directeur van de Berlijnse universiteitskliniek Charite, zegt dit in een interview met Spiegel Online. De reiskosten die zij maakten om de procureur-generaal Viktor Pshonka te ontmoeten, werden door de Oekraïense overheid betaald.

De behandelkosten van Timosjenko zouden inmiddels 680.000 euro bedragen. De artsen reizen komende week opnieuw af naar Charkiv, waar Timosjenko in een ziekenhuis verblijft.

Volgens haar advocaat Oleksandr Pachotnioek brengt Timosjenko nu de nachten door in het halletje van haar cel in het ziekenhuis. Afgelopen week kondigde zij aan 'burgerlijk ongehoorzaam' te zijn. Ze wil zich 's nachts niet meer met camera's laten observeren. De eerste nacht bracht zij in haar badkamer door, de afgelopen nachten in het halletje. Daar zit zij, aldus de advocaat, op haar looprek en doet geen oog dicht. De gevangenisautoriteiten bevestigen dat zij 's nachts niet in haar cel is, maar willen niet zeggen waar ze dan wel verblijft.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: