vrijdag 18 januari 2013

Shell wil Oekraïense producten gaan gebruiken

Shell heeft zich bereid verklaard om bij het boren van schaliegas in het zuidoosten van Oekraïne zoveel mogelijk gebruik te maken van materialen die in het land zelf zijn geproduceerd, op voorwaarde dat ze voldoen aan de kwaliteitseisen die de Nederlands-Britse oliemaatschappij stelt. Het gaat dan met name om de pijpen die tegen hoge druk bestand moeten zijn. Ook moeten de Oekraïense leveranciers garanderen dat ze in de vereiste aantallen aan Shell kunnen leveren.

Minister Oleh Proskoeriakov van Milieu en Natuurlijke Bronnen vertelde vrijdag in Charkiv enthousiast over de bereidheid van Shell om met Oekraïense producten te gaan werken. Ruim een half jaar geleden klaagde Shell nog dat de pijpen van onvoldoende kwaliteit waren. "We gaan ze testen, samen met Shell. Voldoen ze toch niet aan de eisen van het bedrijf, dan moeten we gaan importeren.'' Shell wil samen met Ukrgazvidoboevannia op meer dan 5 kilometer diepte gaan boren.

Inmiddels is na het regionale bestuur van Donetsk ook dat van Charkiv akkoord gegaan met het boren naar schaliegas in het Joezivskaveld. In het parlement gaan stemmen op om ook nog over de proefboringen te discussiëren, met name vanwege mogelijke milieuschade.
 
Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: