dinsdag 5 mei 2020

Wizz Air opent op 1 juli basisstation luchthaven Lviv

Een Airbus A320 van Wizz Air. Foto: Wizz Air.
De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air heeft er alle vertrouwen in dat er binnenkort weer gevlogen kan worden. Er is voor bijna 100 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw basisstation op de luchthaven bij de stad Lviv dat per 1 juli in gebruik wordt genomen. Er wordt in eerste instantie één nieuwe Airbus A320 gestationeerd, maar het is de bedoeling dat het er in de komende jaren meer gaan worden.

Het is het tweede basisstation van Wizz Air in Oekraïne. Eerder werd er namelijk ook al een basisstation nabij de hoofdstad Kyiv geopend. De low cost airline wil in de komende jaren op veel meer bestemmingen gaan vliegen. ''Het coronavirus zal ons op korte termijn parten spelen, maar wat de lange termijn betreft hebben we hoge verwachtingen'', aldus commercieel directeur George Michalopoulos.

Het is volgens hem niet de bedoeling om de Wizz Air Oekraïne als dochteronderneming weer nieuw leven in te blazen. Wizz Air vliegt normaal gesproken op 710 routes vanaf 25 basisstations in Midden- en Oost Europa, van waaruit er 154 reisbestemmingen zijn in 45 landen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: