vrijdag 8 mei 2020

Rebellen verwonden zes Oekraïense soldaten

Zes Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De rebellen deden 21 aanvallen en gebruikten daarbij onder meer 122 millimeter artillerie, 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware mitrailleurs. Ook werd legerposities aangevallen met drones en vanuit pantserwagens.

De aanvallen waren gericht tegen soldaten bij Marjinka, Avdiivka en de dorpen Starohnativka, Sjirokine, Novoselivka Droeha, Taramtsjoek, Piski, Nevelske, Novotoshkivske, Orichove en Krimske. Elke aanval werd door het leger beantwoord. Dat zou hebben geleid tot zeven doden en vijf gewonden onder de rebellen. Ook werd een legertruck van ze vernield. Na middernacht werden soldaten bij Orichove met 120 millimeter mortieren en antitankgeschut bestookt.

Volgens de separatisten in Donetsk zijn vijf burgers gewond geraakt bij aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij het dorp Sachanka. Onder de gewonden bevonden zich twee 14-jarigen. Alle vijf werden naar een ziekenhuis in de buurt gebracht. Separatistenleider Denis Poesjilin beschuldigde vervolgens het leger ervan doelbewust op burgers te hebben geschoten.

Ook de separatisten in Loehansk maken melding van gewonde burgers. Bij beschietingen van de dorpen Kirovsk, Berezovske en Holoebovske met 122 millimeter artillerie, 120 millimeter mortieren en antitankgeschut zouden drie gewonden zijn gevallen.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: