maandag 11 mei 2020

Coronamaatregelen vanaf vandaag versoepeld

Met ingang van vandaag is de quarantaine vanwege het coronavirus op diverse onderdelen versoepeld. De Oekraïners mogen nu weer naar het park, recreatiegebied, bos of strand. Kinderspeelplaatsen en sportaccommodaties in de buitenlucht mogen weer open. Winkels in de non-food sector zijn weer open, op voorwaarde dat zowel het personeel als de klanten zijn voorzien van handschoenen en mondkapjes. Ook mag er maar één klant per 10 vierkante meter binnen zijn. Ook moeten de winkels de hygiëne goed in de gaten houden.

Restaurants en cafés mogen hun terrassen open stellen, met als restrictie dat 1,5 meter afstand wordt gehouden en er niet meer dan twee personen plaats mogen nemen aan een tafeltje. Uitzondering vormen kinderen tot veertien jaar.

Verder kunnen de sporttrainingen op topniveau worden opgepakt, gaan musea open en mogen de kiosk met kranten, week- en maandbladen weer open. Tandartsen, kappers en schoonheidsspecialisten mogen weer aan de slag, evenals advocaten, notarissen en psychologen. Er mogen weer film- en video-opnames worden gemaakt, de repetities in theaters en circussen hervat voor zover er niet meer dan vijftig personen bij zijn betrokken.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: