dinsdag 12 mei 2020

Leger slaat terug: rebel gedood, twee gewonden

Zes aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen waren er gisteren op het leger. Aan Oekraïense kant bleef iedereen ongedeerd. Iedere aanval werd door het leger beantwoord en dat leidde er toe dat een rebel werd gedood en twee anderen gewond raakten. De aanvallen van de rebellen met pantserwagens, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren waren gericht tegen soldaten bij de steden Avdiivka en Krasnohorivka, en de dorpen Pavlopil, Starohnativka, Krimske en Pivdenne.

Na middernacht weden soldaten bij Krimske opnieuw aangevallen, ditmaal met 120 millimeter mortieren, antitankgeschut, zware mitrailleurs en geweren.

Volgens de separatisten in Donetsk viel het Oekraïense leger gisteren tienmaal aan op hun posities bij Alexandrivka, Starohmichailivka, de luchthaven, Verchnetoretske, Spartak, Sjachta 6/7 en Sjachta Gagarina. Er zou met mortieren, een antitankraket, granaatwerpers en geweren zijn geschoten op de rebellen. Als gevolg van aanvallen kwam een kippenboerderij zonder stroom te zitten en werd een woning beschadigd. De separatisten in Loehansk

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: