vrijdag 8 mei 2020

Gevangene kan zelf betere cel huren in Kyiv

Een 'luxe' gevangeniscel. Foto: minister Maljoeska.
Wie een gevangenisstraf moet uitzitten én goed in de slappe was zit, kan vanaf maandag beschikken over een luxe cel in een gevangenis in de hoofdstad Kyiv. Minpunt is wel dat die luxe met minstens één celgenoot gedeeld moet worden. Er zijn vier van die luxe gevangeniscellen. Een tweepersoons, een driepersoons en twee vierpersoons cellen. Er kan online gereserveerd worden bij het ministerie van Justitie.

Goedkoop zijn de luxe cellen niet. Er moet 2.000 hrivna (68,69 euro) per dag worden neergeteld, of 8.000 hrivna per week en zelfs 12.000 hrivna voor een maand. De inkomsten van de 'verhuur' van deze luxe cellen wordt volgens het ministerie van Justitie gebruikt om de kwaliteit van de gebruikelijke gevangeniscellen op te krikken.

Overigens hoeven gevangenen niet een écht luxe cel te verwachten. ''Zo'n cel is echt geen VIP-room. De luxe cel heeft iets meer ruimte, met standaard een koelkast, bestek en een televisie. Ook zijn de vier cellen recentelijk nog opgeknapt, wat doorgaans niet het geval is'', zegt minister Denis Maljoeska er over.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: