zaterdag 16 mei 2020

Update corona: aantal besmettingen neemt weer toe

De dagelijkse aantallen bevestigde besmettingen met het coronavirus nemen toe, al voor de vierde dag op rij inmiddels. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn gisteren 528 personen positief getest. Onder hen waren 92 artsen en verpleegkundigen, 49 kinderen. Er werden 181 mensen in ziekenhuizen opgenomen, terwijl 433 mensen uit het ziekenhuis werden ontslagen uit het ziekenhuis. Ook waren er 20 nieuwe sterfgevallen.

Het totale aantal besmettingen staat nu op 17.858, waaronder 3.512 artsen en verpleegkundigen, en 1.269 kinderen. Het dodental staat nu op 497, terwijl 4.906 coronapatiënten inmiddels hersteld zijn.

Afgelopen maandag versoepelde de Oekraïense regering de quarantainemaatregelen. Alle winkels mochten vanaf die dag weer open, parken en speelplaatsen werden weer opengesteld. Ook horecaterrassen zijn voorzichtig weer in gebruik. De toename van het aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus hebben eerder te maken met het vaker testen en de nasleep van de feestdagen dan met het versoepelen van de quarantaine. Pas na twee weken wordt het effect daarvan merkbaar.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: