dinsdag 28 juli 2015

Rode Kruis helpt bij herstel ziekenhuizen

Het Rode Kruis gaat helpen bij het weer opbouwen van de door het oorlogsgeweld vernielde ziekenhuizen in Oost-Oekraïne. Dat zegt Sanela Bajrambasic, de vertegenwoordigster van het Internationale Rode Kruis in Donetsk. Het zou gaan om ziekenhuizen in de plaatsen Horlivka, Voehlehirsk, Nikisjine en Dokoetsjavesk. Ook wordt volgens Bajrambasic gesproken over het repareren van een mortuarium in de stad Donetsk.

Inmiddels hebben in de afgelopen vijf maanden al ruim twintig medische instellingen in de Donbas hulp gekregen in de vorm van medicijnen en verbandmiddelen, aldus Bajramic. Daarmee zouden 12.000 patiënten geholpen zijn.

Verder heeft het waterleidingbedrijf Voda Donbassa 7,3 kilometer aan pijpleidingen gekregen voor het verrichten van reparaties aan kapotgeschoten leidingen. Recentelijk kwam daar vier ton aan bouwmaterialen bij.

Over het incident waarbij enkele dagen geleden auto's van de OVSE en het Rode Kruis met verf werden besmeurd, zegt de Rode Kruisvertegenwoordigster dat de bevolking het verschil wel weet tussen beide organisaties. ''Onze missie is volstrekt humanitair, wij helpen de slachtoffers van gewapende conflicten.'' Het incident kwam voort uit een door de separatisten opgezet protest waarmee ontevredenheid over het werk van de beide organisaties werd geuit.

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: