zondag 19 juli 2015

Dode bij beschieting van woonwijken stad Donetsk

Het Oekraïense leger en de pro-Russische rebellen beschuldigen elkaar van de beschieting van woonwijken van de stad Donetsk, waarbij een inwoner om kwam. Gebouwen werden vernield en er braken diverse branden uit. Generaal Andrei Taran zei vanmorgen op de televisie dat het leger informatie had dat de rebellen raketsystemen ''op de stad richtten, enkele woonwijken beschoten en vervolgens werden omgedraaid om richting onze posities te schieten''.

Legerwoordvoerder Serhei Galoesjko zei dat het leger radioverkeer van de rebellen heeft onderschept waaruit bleek dat de rebellen van plan waren om Donetsk te beschieten. Nota bene de stad waar ze zelf al ruim een jaar de baas zijn. Rebellenleider Eudard Basoerin ontkent dat ze zelf Donetsk hebben aangevallen. ''Dat gelooft u toch zelf niet'', was zijn reactie.

Bij beschietingen door rebellen elders in de provincie Donetsk zijn gisteren nog eens drie burgers om het leven gekomen en raakten vijf gewond. Het leger meldt dat gisteren een Oekraïense soldaat is gedood bij gevechten met de rebellen. Vijf soldaten zouden gewond zijn geraakt.

Bronnen: Reuter, Unian

Geen opmerkingen: