vrijdag 24 juli 2015

Parlementslid Lanjo neemt alsnog de benen

Maffiabaas en parlementslid Michail Lanjo heeft toch kans gezien om het land te ontvluchten. Dat heeft adviseur Joeri Tandit van de leiding van staatsveiligheidsdienst SBU gezegd in een uitzending van Kanal 5. Hij zou ''in het zuidwesten'' een grensovergang zijn gepasseerd, hetgeen er op wijst dat hij naar Hongarije is ontkomen.

Een week geleden stond Lanjo ook al op het punt om het land te verlaten via de grenspost Tiza, maar hij bedacht zich op het laatste moment. Zijn gezin zou doen al wel de grens over zijn gegaan. Omdat Lanjo als parlementslid onschendbaarheid geniet, kon hij niet tegen worden gehouden toen hij alsnog de grens over ging.

Hij was met circa honderd gewapende mannen betrokken bij de schietpartij op zaterdag 11 juli in Moekatsjevo. Daarbij kwamen vijf mensen om en raakten nog eens veertien gewond. De schuld voor de schietpartij wordt gelegd bij de ultra-nationalistische beweging Rechtse Sektor, maar ook Lanjo gaat niet vrijuit. Hij wordt beschuldigd van onder meer grootschalige sigarettensmokkel.

Ook de politie gaat mogelijk niet vrijuit. De Rechtse Sektor beschuldigt politiemensen er van dat zij met Lanjo's bende samenwerken. Om die reden heeft minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken vandaag de politiechef van Moekatsjeve hangende onderzoek geschorst.

Bronnen: Censor.net, Interfax

Geen opmerkingen: