donderdag 16 juli 2015

Porosjenko" 'Moekasjeve speelt Rusland in de kaart'

Gebeurtenissen als de schietpartij met drie doden en elf gewonden in de West-Oekraïense stad Moekasjeve en de bomaanslag van dinsdag op een politiebureau in de stad Lviv met twee gewonden spelen Rusland in de kaart. Dat zei president Petro Porosjenko gisteren tijdens zijn bezoek aan Uzhgorod, de provinciehoofdstad van Transkarpatië.

''Het kan me niet schelen of bepaalde patriottische groepen zich daar van bewust zijn of niet, ze bewijzen ons land hoe dan ook een slechte dienst'', zei hij aan het adres van de ultra-nationalistische Rechtse Sektor die betrokken was bij de schietpartij met de maffia en de politie in Moekasjeve. Inzet vormde het 'recht' op het smokkelen van sigaretten.

Van de veertien strijders van de Rechtse Sektor die betrokken waren bij de gebeurtenissen in Moekasjeve zijn nog altijd tien spoorloos. Eerder meldden twee gewonden zich bij een ziekenhuis, twee anderen hebben zich overgegeven en zijn naar Kiev gebracht voor hun berechting.

''De mensen die ver van het front met granaten en machinegeweren schieten zijn terroristen en gangsters, ongeacht of ze nu patriottische tekens dragen of dat ze zich in de Oekraïense vlag wikkelen.'' Porosjenko heeft inmiddels opdracht gegeven om alle strijdgroepen in het land hun wapens af te nemen. Hij wil dat iedereen die wapens draagt zonder deel uit te maken van het reguliere leger of van de politie wegens terrorisme wordt vervolgd.
 

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: