dinsdag 21 juli 2015

Moskal: Rechtse Sektor ontvoerde en martelde

De Rechtse Sektor heeft mensen ontvoerd en gemarteld in de West-Oekraïense provincie Transkarpatië. Dat zegt de vorige week aangetreden gouverneur Hennadi Moskal. Er zouden zich de afgelopen dagen meerdere mensen bij de politie hebben gemeld om aangifte te doen. Eerder hadden ze dat nagelaten, omdat ze meenden dat de ultra-nationalisten toch wel buiten schot zouden blijven.

Inwoners van Transkarpatië werden ontvoerd om ze van hun geld of bezittingen te ontdoen. Na de schietpartij in Moekatsjeve op zaterdag 11 juli tussen de Rechtse Sektor, een bende van maffiabaas Michail Lanjo en de politie is alles veranderd en durven de slachtoffers zich bij de autoriteiten te melden. De ontvoerders wacht een gevangenisstraf tussen de vijf en vijftien jaar.

Gouverneur Moskal haalde vandaag dan wel fors uit naar de Rechtse Sektor, maar besteedde geen aandacht aan andere groepen zoals die van parlementslid Lanjo die hun smokkelpraktijken met hulp van de politie en de staatsveiligheidsdienst SBU konden uitvoeren.

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: