zaterdag 18 juli 2015

Brits bedrijf gaat Oekraïense douane leiden

De regering wil managers van het Britse bedrijf Crown Agency inhuren om de douane bij een aantal grensposten aan te sturen. Volgens premier Arseni Jatsenjoek moet daarmee het ontstaan van een nieuwe cultuur bij de douane ontstaan, waardoor een einde komt aan de corruptie en de overheid meer inkomsten krijgt uit invoerrechten.

Het plan om Crown Agency in te huren kwam in april van fractievoorzitter Oleh Berezjoek van Zelfredzaamheid. Afgelopen maand zei Berezjoek dat er interesse was van bedrijven uit Duitsland, Groot-Brittannië en Zwitserland. Er is uiteindelijk gekozen voor Crown Agency, omdat dit bedrijf elders in Europa goede resultaten heeft laten zien bij het hervormen van de douane.

Premier Jatsenjoek kondigde gisteren in het parlement verder aan dat het personeel bij de Belastingdienst wordt gehalveerd. De medewerkers die in dienst blijven, krijgen een flinke salarisverhoging waardoor ze minder gauw in de verleiding komen om zich te laten omkopen. In de nieuwe opzet moeten medewerkers van de Belastingdienst daarom ook zo weinig mogelijk direct in contact komen met de belastingbetalers.

Bronnen: Ukrinform, Interfax

Geen opmerkingen: