dinsdag 11 november 2014

'Oorlog kent geen winnaars, alleen overlevenden'

Het vechten in zijn land moet ophouden en snel ook, vindt president Petro Porosjenko. ''De Eerste Wereldoorlog eindigde 96 jaar geleden. Niemand in heeft het over de overwinning, ook de overwinnaars van toen niet. De doden worden herdacht. Terecht, want er zijn geen winnaars en en verliezers in een oorlog, alleen overlevenden. Aan beide kanten'', aldus Porosjenko vandaag.

Hij vindt dat alles in het werk wordt gesteld om ''het gekkenhuis'' van een Derde Wereldoorlog te voorkomen. Want, meent Porosjenko, "na twee wereldoorlogen moet het de mensheid toch wel duidelijk zijn dat niemand daar beter van wordt''. Tegelijkertijd vindt de president wel dat de Oekraïners voor hun onafhankelijkheid en hun toekomst moeten opkomen, ook al is dat door te vechten. ''Maar ik blijf geloven in een vreedzame oplossing.''

Vandaag werd bekend dat opnieuw vijf Oekraïense militairen zijn gesneuveld en er tien gewond zijn geraakt in de afgelopen 24 uur. Volgens de Nationale Veiligheidsraad is daarmee het aantal gesneuvelde soldaten sinds april op 1.052 gekomen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: