donderdag 27 november 2014

Europa straft meer separatisten met sancties

De Europese Unie straft meer Oekraïense rebellen die in opstand zijn gekomen tegen de pro-westerse regering in Kiev. Deze keer gaat het om dertien pro-Russische separatisten en vijf organisaties die betrokken waren bij de recente verkiezingen in het opstandige Oost-Oekraïne. De EU beschouwt die stembusgang begin november als illegaal, omdat daarmee een vredesplan werd geschonden.

Dat hebben diplomaten in Brussel vandaag bekendgemaakt. De namen worden later deze week gepubliceerd. De pro-Russische rebellen en de organisaties, zoals enkele partijen, worden toegevoegd aan een zwarte lijst van personen en instellingen die een rol spelen bij de gewelddadige strijd om afsplitsing. Hun Europese tegoeden worden bevroren; ook mogen de personen op de lijst de EU niet meer in.

Op de lijst staan al bijna 120 rebellen en Russen en ruim twintig instellingen, organisaties en ondernemingen. De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU hadden tot de uitbreiding van de lijst vorige week maandag besloten.

Bron: EuropaNu

Geen opmerkingen: