dinsdag 25 november 2014

Mogherini pleit voor autonomie Oost-Oekraïne

De pas benoemde Europees commissaris voor Buitenlandse Zaken Federica Mogherini baarde gisteren opzien met haar pleidooi voor autonomie voor Oost-Oekraïne. De opmerking dat de Europese Unie van de Oekraïense regering verwacht dat die ''respect heeft voor de cultuur en de taal van de bevolking, streeft naar autonomie voor het oosten en dat zij de maatschappij gaat hervormen'' werd die dag gepubliceerd op de website van de Oostenrijkse krant Kurier.

Mogherini's woordvoerster Maja Kocijancic was er snel bij om te ontkennen dat de nieuwe Europese commissaris het woord 'autonomie' in de mond had genomen tijdens het interview. Maar volgens journaliste Margaretha Kopeinig van de Kurier sprak Mogherini in een door haarzelf geautoriseerde Engelse versie van het interview wel degelijk over autonomie voor Oost-Oekraïne.

Wel voegt ze er aan toe dat het interview plaats had voordat Mogherini aantrad als Eurocommissaris. De volledige versie van het interview wordt op maandag 1 december gepubliceerd. Mogherini's benoeming was omstreden, omdat de Italiaanse politiek onervaren is. Vervolgens werd bekend dat haar echtgenoot in dienst is van de Russische energiegigant Gazprom.

Bron: Ukrinform

1 opmerking:

Harry Visser zei

Lijkt me een reden voor direct ontslag als commissaris voor Buitenlandse zaken van de EU !!!!! en dan ook nog zware interesses in Rusland, getrouwd met een vertrouweling van Putin, Alweer bewijs van een vorm van Russische infiltratie in de EU. Stop het voor het te laat is !!!!!