zaterdag 22 november 2014

Biden tegen Porosjenko: blijf opruimen!

De Amerikaanse vice-president Joe Biden heeft de Russische aanwezigheid in Oost-Oekraïne ''een flagrante schending'' van de internationale regels genoemd. Tijdens zijn tweedaagse bezoek aan Kiev noemde Biden de verkiezingen van de pro-Russische separatisten in Donetsk en Loehansk als ''een door Moskou georkestreerde farce''.

Maar tijdens een ontmoeting met president Petro Porosjenko richtte Biden zich vooral op de taken die de Oekraïense regering zichzelf heeft gesteld om het bestuur, de economie en de rechtspraak te hervormen en een einde te maken aan de corruptie die in het land epidemische vormen heeft aangenomen. Als daarmee vorderingen zijn gemaakt, dan komt er volgens de Amerikaanse vice-president veel meer financiële hulp vanuit het buitenland.

Biden liet Porosjenko en premier Arseni Jatsenjoek weten dat er nog altijd geen besluit is genomen over het verzoek dat de Oekraïense regering heeft neergelegd voor de levering van wapens door de Verenigde Staten. Dat liet een medewerker van Biden weten. ''Daar hebben ze het zeker over gehad, maar Porosjenko en Jatsenjoek hebben geen uitsluitsel gekregen.'' Oekraïne heeft gevraagd om anti-tankwapens, maar ook om kleinere wapens en munitie.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: