vrijdag 14 november 2014

Berging wrakstukken MH17 blijft onzeker

De berging van de brokstukken van de MH17 in Oost-Oekraïne kan nog altijd niet beginnen. De OVSE en de rebellen zijn niet tot overeenstemming gekomen. Volgens de tweede man van de OVSE-missie in Oekraïne, Alexander Hug, gaan de gesprekken met de opstandelingen op een later moment verder.

Het probleem is dat de rebellen het materieel en de manschappen moeten leveren om de wrakstukken van de MH17 te kunnen bergen, zegt NOS-correspondent David-Jan Godfroid. "Nederland erkent de autoriteiten in Oost-Oekraïne niet, waardoor het moeilijk is om afspraken te maken. Daar probeert de OVSE een oplossing voor te vinden en dat duurt allemaal langer dan gedacht."

De afgelopen dagen konden Nederlandse experts op de rampplek alleen zoeken naar menselijke resten. Voor de berging van wrakstukken ontbrak groot materieel. De tijd begint wel te dringen, want het wordt steeds kouder. Overdag ligt de temperatuur net iets boven nul, 's nachts vriest het licht. Sneeuw van betekenis wordt voorlopig niet verwacht.

Bronnen: NOS, Weeronline

Geen opmerkingen: