dinsdag 10 juni 2014

Porosjenko wil vluchtroute burgerbevolking

Er moet een vluchtroute voor de burgerbevolking komen in het oosten van het land. Dat heeft president Petro Porosjenko vanmorgen in een verklaring laten weten. 'De president heeft opdracht gegeven om iedereen die het gebied wil verlaten daartoe in de gelegenheid te stellen.'

Porosjenko heeft de ministeries van Binnenlandse Zaken, Defensie en dat van Noodsituaties opdracht gegeven om georganiseerd vervoer te regelen, voor medische hulp te zorgen en voorzieningen te treffen om de bevolking te voorzien van drinkwater, voedsel en medicijnen. De autoriteiten elders in het land hebben opdracht gekregen om voor voldoende opvang van vluchtelingen te zorgen.

Rusland dringt al enige tijd aan op het het creëren van een vluchtroute voor de burgerbevolking, evenals op een staakt-het-vuren zoals dat zondag door president Porosjenko is afgekondigd. Het leger en de veiligheidsdiensten blijven zich wel verdedigen tegen de voortdurende aanvallen van pro-Russische rebellen. Van Russische zijde is intussen sprake van toenadering tot de Oekraïense autoriteiten, onder meer doordat haar ambassadeur terug is in Kiev.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: