woensdag 25 juni 2014

Sinds eind maart 17.000 corrupte agenten ontslagen

Sinds eind maart zijn al 17.000 politiemensen ontslagen wegens corruptie of omdat zij hun ambtseed op enig andere wijze hebben geschonden. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken is het grote aantal ontslagen het gevolg van de wind die waait sinds het aantreden van de nieuwe regering.

Binnen het ministerie wordt nu gewerkt aan een systeem om de activiteiten van de circa 200.000 politiemensen te monitoren. ''Wij treden nu actief op tegen corrupte agenten die zich laten omkopen of zich inlaten met drugshandel'', aldus de woordvoerder van het ministerie die geciteerd wordt op de website waarmee het gerenommeerde investeringsbedrijf Concorde Capital haar klanten adviseert over de situatie in Oekraïne.

Analist Zenon Zawaa van Concorde Capital constateert dat de mededeling over het actief bestrijden van corruptie bij de politie een beloftevol begin is voor president Petro Porosjenko en zijn regering. Het ontslag van de 17.000 corrupte agenten is het werk van minister van Binnenlandse Zaken Arsen Avakov en interim-president Oleksandr Toertsjinov.

Zawaa: "Nu staat Porosjenko voor de taak om zijn verkiezingsbeloften waar te maken door dit beleid voort te zetten en daarmee de verwachtingen waar te maken die hij heeft gewekt bij zijn kiezers, maar ook in het buitenland."

Bron: Ukraine Business Online

Geen opmerkingen: