vrijdag 13 juni 2014

Russische kinderombudsman: kom ze maar ophalen

Aan het einde van een dag touwtrekken heeft de Russische kinderombudsman Pavel Astachov laten weten dat de zestien ontvoerde weeskinderen en hun twee begeleiders uit de plaats Snizhne door de Oekraïense autoriteiten teruggehaald mogen worden. Het gaat om kinderen die tussen de vier en twaalf jaar oud zijn.

De kinderen waren onderweg naar een vakantiekamp toen de bus waarin ze zaten werd gekaapt door gewapende mannen. Die brachten ze de Russische grens over en verklaarden vervolgens dat ze naar de Krim zouden gaan. Er waren aanvankelijk 25 kinderen in de bus, maar negen van hen werden aan de grens achtergelaten omdat ze niet over een paspoort bleken te beschikken.

Een Oekraïense consul bracht gisteravond een bezoek aan het Russische vakantiekamp waar de kinderen zijn ondergebracht. Hij moest constateren dat ze daar tegen hun zin worden vastgehouden en diende een klacht in bij de Russische autoriteiten. Die besloten het vertrek naar de Krim nog even op te houden. 
 
Met als resultaat dus het aanbod van de kinderombudsman om de kinderen maar op te komen halen en ze terug te brengen naar Snizhne of het Oekraïense vakantiekamp waar ze donderdag naar op weg waren.
 
Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: