maandag 30 juni 2014

Lviv ziet af van Olympische Winterspelen 2022

Lviv heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de organisatie van de Olympische Winterspelen in 2022 vanwege de moeilijk politieke en economische situatie in Oekraïne. Dat meldt het Internationaal Olympisch Comité. Het besluit zou genomen zijn na overleg tussen premier Arseni Jatsenjoek, voorzitter Serhei Boebka van het Nationaal Olympisch Comité en IOC-voorzitter Thomas Bach.

''Een eerste evaluatie van de werkgroep die de Winterspelen voorbereidt, wijst uit dat Lviv goede mogelijkheden biedt", aldus Bach in een toelichting. "Maar uit het overleg met de premier Jatsenjoek en voorzitter Boebka van het Nationaal Olympisch Comité is gebleken dat het het onder de gegeven omstandigheden nauwelijks mogelijk is om de Spelen in 2022 te organiseren. Op wat langere tijd is dat wel een optie.''

Vandaar dat is afgesproken dat Lviv zich nu richt op de Olympische Winterspelen van 2026. Lviv is de derde stad die zich terugtrekt, na Stockholm en Krakau. Overgebleven zijn de steden Almiti, Beijing en Oslo.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: