zondag 29 juni 2014

'Ook zoon president of gouverneur moet vechten'

De zonen van alle hooggeplaatste personen - van de president tot de gouverneurs - zouden als militairen naar het oosten van het land gestuurd moeten worden. Dat zou het leger daar snel voorzien zijn van alles wat het nodig heeft om de rebellen te bestrijden, meent policitus Anatoli Hritsjenko, voormalig minister van Defensie. Als voorbeeld noemde hij in een interview met tv-zender ZIK dat er slechts 50 kogelvrije vesten beschikbaar zijn voor een eenheid die uit 300 personen bestaat.

Ook is er onder de militairen een tekort aan wapens, drinkwater en medicijnen. ''Er zou meer vooruitgang zijn gemaakt in de afgelopen weken als er geen sprake zou zijn van tekorten", aldus Hritsjenko die betoogt dat niemand van de dienstplicht vrijgesteld dient te zijn en zo nodig naar het front kan worden gestuurd.

''Het kan niet zo zijn dat volwassen zonen van mensen met verantwoordelijkheid in ons land zich in de luwte kunnen ophouden, terwijl hun leeftijdsgenoten zich in de vuurlinie begeven.'' Hritsjenko's zoon Oleksei werd in mei opgeroepen en dient nu als militair in de Donbas.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: