zaterdag 23 november 2013

Timosjenko: 'Ik had hem wel kunnen vermoorden'

Oud-premier Joelia Timosjenko heeft president Viktor Janoekovitsj opgeroepen een vergadering van de Nationale Veiligheidsraad bijeen te roepen voor overleg over het opschorten van het associatieverdrag met de EU. ''Luister dan aandachtig, als u dat kunt, naar de argumenten voor en tegen en neem vervolgens het besluit om het verdrag alsnog te ondertekenen'', liet zij vrijdagavond weten vanuit het ziekenhuis in Charkiv waar ze al ruim een jaar verblijft.

Doet de president dat niet, dan maakt hij in haar ogen 'de grootste fout in uw leven'. Timosjenko schrijft ook dat haar eerste reactie op het opschorten van het EU-verdrag was dat zij Janoekovitsj 'wel wilde vermoorden'. En, voegt ze er aan toe, 'dat is waarschijnlijk ook de eerste reactie geweest van zo'n 70 procent van de bevolking'. Het is volgens de oppositieleider echter niet goed om zich door boosheid te laten leiden. 'We moeten zien te redden wat er te redden valt. En u bent nu onze enige hoop', schrijft ze aan president Janoekovitsj.

Fractievoorzitter Oleksandr Jefremov van Janoekovitjs' Partij van de Regio's sloot zich daar bij aan. In tv-programma Shuster Live zei hij vrijdagavond te hopen dat het opschorten van het associatieverdrag komende week aan de orde komt in een vergadering van de Nationale Veiligheidsraad. "We moeten duidelijkheid krijgen over wat er nu gebeurt.''

Bronnen: Interfax, ForUm

Geen opmerkingen: